четвъртък, март 17, 2011

Котка и Котка


Котка и котка, прави две котки, плюс още една, прави... Не, това не е математика, тук няма уловка, нито капан за мишки. Това е името на една малка галерия създадена от Юлияна Гълъбинова и Димитър Яранов. Мястото е прекрасно, направено с много любов и усет към детайла. Тук съжителстват мини фигурките и куклите на Юлияна, керамиката на  Екатерина Лашова и Миряна Михайлова, бижутата на Лени Василева и много други. Наистина авторите тук са много и различни, от галерията може да си тръгнете с фотография, скулптра, живопис или графика за вас или ваш любим човек. Хубавото на това място е, че не е претенциозно и всеки се чувства като у дома си. Дори да разполагате с малко пари, може да намерите нещо красиво за подарък, а и тук котките се протягат отвсякаде. :-) 






Във времето галерията сменя няколко пъти адреса си, но почитателите и я следват навсякаде, дори лятото в стария Созопол, където Котка и Котка вече няколко години отваря врати на ул. Кирил и Методий 20. В София галерията се намира на ул. 11-ти август 8, в отсечката между бул. Дондуков и ул. Врабча.

Фотографии: В. Василева и А. Емилов

5 коментара:

Rossitca каза...

Мерси Мариета, наистина изглежда много приятно място, което непременно ще посетя!

Мариета каза...

Rossitca знам, че няма да съжаляваш.

Lina каза...

Обожавам това местенце. Всичко там е много близо до мен и е прекрасно! Препоръчвам го на всички, които искат да си имат нещо уникално!

أمل каза...

изглежда чудно!

Мариета каза...

Наистина е прекрасно това местенце. Поздрави и благодарности на Митко и Юлияна!