вторник, ноември 09, 2010

Parov Stelar

Parov Stelar заедно с неговата банда пристигат в България по покана на Bushmills. Думите са излишни, чуйте музиката.



Петък /12 ноември 2010/ 22.00 часа
Sofia Live Club

Циганско лято.

И така, преди да е свършило циганското лято и да задухат снежните виелици, ще ви предложа моята любима рецепта за риба на фурна. Тя е много лесна, бърза и ужасно вкусна. С нея не искам да претендирам блогът ми да бъде наречен кулинарен, а само лекичко ще се надявам да пробвате. 

ЛАВРАК СЪС СУШЕНИ ДОМАТИ И ХВОЙНА

Трябват ви:
един голям лаврак 600 до 1000 гр.
10 - 15 резана сушени домати (колкото повече, толкова повече)
шепа (това е нова мярка :-) плодове от хвойна
и по-малко от това, каперси
зехтин
сол
риган

Изчистете рибата и я осолете. Напълнете я със сушените домати, плодовете от хвойна и каперсите. Сушените домати, които аз използвам са домашно производство. Те са мариновани в студено пресован зехтин,  с който поливам рибата. Ако доматите, които вие използвате са изсушени и пакетирани, предварително ги накиснете във вода. 
Накрая поръсвам лаврака с риган и го поставям  в тава върху намаслена хартия за печене. Завивам рибата с второ парче хартия и пека в средно загрята фурна. След около 20 минути махам хартията отгоре и пека още 10 - 15 мин. докато хване коричка. 
Е, това е! Много простичка рецепта, но наистина вкусна. И не забравяйте изстудено бяло вино.


BON APPETIT!