петък, декември 03, 2010

МИСИЯ КОЛЕДА - част II-ра


Всеки от нас очаква с нетърпение наближаващите празници. И в цялата тази празнична суматоха , ми хрумна една направо гениална идея :-). Да впрегна всички, цялата фамилия да ми помага с приготовленията. Оказа се доста трудно. Тъй като мама гледа малкият 10 месечен Теодор, през повечето време баща му е на работа (тъкмо не се пречка из къщи), а 10 годишния Цветан, нон стоп пише домашни. И кой смятате остана, разбира се моята скъпоценна СЕСТРА. Тя много повече от мен умее да твори, не много повече, а мноооого, мноооого повече. Някой ден ще ви разкажа за нея, обещавам.
И така, преди време говорих с нея да направим малко свещи за магазина и ето че дойде времето. Все пак какво е Коледа без живо пламъче. Мисията започна с откриването на красиви чаши, които да приютят този пламък. След много обикаляне, Софийския Битак беше мястото. Там тя откри тези прекрасни стари чаши и ги превърна в изискани коледни свещи. Ето как.



Трябват ви чаши, фитил, восък и панделка за украса. Най-добре е да използвате пчелен восък, миризмата му е невероятна. В случая обаче той е жълт на цвят, а на нас ни трябваше бял. За това на водна баня разтопявате домакински свещи. Не забравяйте, на водна баня. Може да използвате фитилите на свещите, които се увиват на дървени пръчици така, че да стоят на място докато наливате разтопения восък. След като изстине остава най-приятната част, украсата. Забавлявайте се.


Ето цялата продукция. Много красива и коледна.


Канапът и шипките са свършили добра работа. А ръцете на моята сестра най-добрата.


Не мога да не ви покажа и нейната идея за коледното дръвче тази година. Малки вълнени кълбета. Красиви са. И тези дафинови листа...


Хубаво е да нямате коте вкъщи ;-)) При нас няма да се задържат дълго на клона.





Благодаря ти какичко!



2 коментара:

Lina каза...

Просто невероятно! Не знам как успяваш но ми носиш Коледното настроение /което при мен по принцип е в оооогромен излишък/ . Всичко което твориш и показваш е като направено от феички, магично, феерично, прекрасно!

Мариета каза...

Благодаря ти Лина