неделя, ноември 28, 2010

МИСИЯ КОЛЕДА - част I-ва

Края на ноември е, и всеки себеуважаващ се блогър вече има поне по едно предложение за коледни подаръци, сладки, занимания по време на празниците и какво ли още не свързано с този светъл празник. Е и аз да не остана по-назад, нищо че съм нова на това поприще, ще направя едно предложение. Засега едно :-)
Моята идея е свързана с декорирането на дома, това е моя страст и всеки път, когато имам време и се отдавам. Реших тази година да направя играчки за коледното дръвче и ето какво се получи.


Харесвам лосовете и елените, изобщо всичко което има рога :-))
И така, трябва ви бяла глина, от тази която изсъхва за 24 часа без да печете. 
Има я в магазин "Слънчоглед". Също така са ви нужни и форми за сладки. Моите ги имам от пролетта, купих ги специално за коледни сладки, а ето за какво ги използвам ;-)) Може да използвате чаши с които да отрежете кръгове с различна големина. След това с бабиното дантелено каре направете шарки. Когато коледните сладки (упс.. имах в предвид играчки) изсъхнат, може да ги боядисате с боички за глина или да направите част от тях златни. Аз оставих моите натурални, тази година съм на такава вълна.


След като изсъхнат, изпилете ръбчетата с пиличка. Разровете кутиите със съкровища, всеки има такива и откриите най-прекрасните панделки с които да вържете играчките.


Тази златна панделка на рози изобщо не знам за какво ми е била нужна, но ето тук влезе в употреба.


И за да е пълна картината, с малко от глината направих и този свещник. 

По-красивите и най-прекрасните от тези играчки, ще чакат по-нетърпеливите от вас в магазин La maison