Тези круши са наистина победител в борбата с лошото настроение в студените зимни дни. Ако нямате круши и ябълките вършат работа, а може да смесите и от двете. Понякога ползвам и сливи, които много добре си вървят с Порто, но това е в есенни дни. Тази рецепта може да бъде интерпретирана по различен начин и това и е хубавото. Може да прибавите панакота, сладолед или ванилов крем при сервирането или да им се насладите чисти. Ако не можете да намерите десертно вино (казвам това, защото знам, колко е трудно да намериш Портвайн, камо ли Сотерн или Барсак) използвайте сухо бяло вино, като се прибавят допълнително 50 грама захар.
И така, нужни са ви:
6-8 круши
2-3 супени лъжици захар(кафява) или мед
семената от една шушулка ванилия
сокът от един портокал
50 гр. масло
1 чаша десертно вино (около 150 мл.)
Загрявате фурната на 200 С. Обелвате крушите, ако желаете (аз предпочитам да са с кожите така остават цели и беля само ябълките, те са по-твърди). Поставете крушите в предварително намаслена тавичка. Поръсете със захар или мед и семената от ванилия. Изсипете отгоре виното и портокаловия сок. Покрийте плътно с фолио и печете около 15-20 минути. След като махнете фолиото печете още 20 минути или докато крушите се запекът и виното се изпари наполовина. Сервирайте топли или при стайна температура.
Тази рецепта знам от моята сестра и снимките са нейни.
BON APPETIT!
3 коментара:
Мммммм, обожавам плодове по този начин :-)
Страхотно вкусни изглеждат печените круши, а освен това снимките са невероятно артистични!
I love baked fruit
beautiful pictures:)
Публикуване на коментар