събота, октомври 30, 2010

LA BROCANTE, FLEA MARKET или БИТАК










La brocante, flea market или битак. Няма значение как ще го наречете, преживяването е изключително. Адреналина се покачва в очакване на най-прекрасната находка за годината. Повярвайте винаги, ама винаги на такова място си мисля за това, че ей сега ще намеря нещо за което дори не съм си мечтала.  Разбира се не винаги се случва, не и този път на брокантето на Джордж Анри в Брюксел. Въпреки това се прибрах с усмивка и два прекрасни, ама наистина прекрасни стъклени свещника и една стара рамка за снимки. 


Пазарите за антики и вещи втора рака в Европа са наистина добро място да откриеш най-прекрасната и непотребна вещ за твоя дом, а ако имаш късмет и повечко пари в себе си (защото са скъпи, мноооого скъпи) чанта на Chanel или Louis Vuitton. Моят съвет е, ако скоро пътувате до голям европейски град, проучете възможността да посетите някои от многото пазари. Преживяването ще ви хареса, а и с повечко късмет .....



Ето няколко пазара и техните адреси в Брюксел:

Haut de l'avenue Georges Henri
Georges Henri
1200 Woluwe-Saint-Lambert
Всяка втора неделя на месеца

Brocante du Village de l'Altitude Cent
Place de l'Altitude Cent
1190 Forest
Всяка трета неделя на месеца

Westland Brocante
Bld Sylvain Dupuis
1070 Anderlecht
Всяка неделя на месеца

Le Val des roses
175 rue Rosendael
1190 Forest

Brocante du Fort Jaco (Uccle)
Chaussée de Waterloo
1180 Uccle

Le Port du Livre
Quai Béco,
1020 Laeken
Всяка неделя на месеца

2 коментара:

LaMartinia каза...

Ох, и аз съм така:-) Във всеки град издирвам тези пазари. Последно през лятото посетих Stamford, Uk и го обавих за градчето на вехториите, беше пълно с антиквариати! Взех си прекрасна порцеланова кутийка, и в блога писха за нея. Редовно мъкна "боклуци" в куфарите, обожавам старите вещи!

Мариета каза...

Наистина, голямо изкушение :)